Chocolade-espressotaart met mascarpone en amarena kersen
45 min bereidingstijd + afkoelen
30-40 min in de oven
Wat heb ik nodig:
personen
Bereiding:
- Breek de chocolade in blokjes of hak grof. Smelt de chocolade in een hittebestendige kom boven een pan heet water (= au bain-marie). Laat de kom het water niet raken. Neem de kom van de pan en laat de chocolade afkoelen tot kamertemperatuur.
- Los het espressopoeder op in 2-3 theelepels heet water. Laat afkoelen. Splits de eieren voorzichtig.
- Verwarm de oven voor tot 180 ºC. Klop in de keukenmachine of met de mixer de boter met 75 gram suiker romig. Klop er een voor een de eidooiers door. Klop er vervolgens de gesmolten chocolade, de afgekoelde espresso en het amandelmeel door tot een glad beslag.
- Klop in een schone kom met schone gardes de eiwitten met een snuf zout stevig. Klop er de resterende 75 gram suiker door tot het eiwit helemaal stijf en glanzend is. Spatel eerst de rösti en vervolgens het eiwit luchtig door beslag.
- Schep het beslag in de vorm. Bak de taart in de voorverwarmde oven in 30-40 minuten gaar. Laat de taart in de vorm afkoelen.
- Klop de mascarpone met de slagroom en de poedersuiker lobbig. Rooster in een droge koekenpan het amandelschaafsel goudbruin en schud op een bord.
- Verwijder de vorm en zet de taart op een schaal. Schep er de mascarponecrème op. Verdeel de amarena kersen met wat siroop erover.
- Bestrooi de chocolade-espressotaart met een zeefje met cacao en garneer met het amandelschaafsel.
- Deze taart is glutenvrij. Let op dat alle toppings ook glutenvrij zijn!
Chocolade, espresso, amandel, mascarpone en amarena kersen: maar liefst vijf winterse smaakmakers gebundeld in deze rijke desserttaart. - Tip: Vervang de amarena kersen op siroop door kersenvlaaivulling (blik).
Benodigd product
Voedingswaarden per persoon
- 575 kcal
- 43 g vet waarvan 22 g verzadigd
- 35 g koolhydraten
- 10 g eiwit
- 5 g vezels
- 0,1 g zout
Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen